POSTUPAK KUPOVINE

1. NARUDŽBA

Kupac odabere željeni proizvod klikom na „Dodaj u korpu“. Ta aktivnost kupca preusmjerava na stranicu „Korpa“ gdje kupac može promijeniti količinu odabranog proizvoda. Ako kupac želi nastaviti sa kupovinom klikne „Nastavite s kupovinom“. Ako kupac želi zaključiti narudžbu klikne „Kreni na plaćanje“. Ta aktivnost pomiče kupca na stranicu „Blagajna“ gdje se registrovani kupci prijave na postojeći korisnički račun, ako se nisu već prije ili unose podatke (registracija nije obavezna).

Novi korisnici imaju mogućnost da kupovinu izvedu na dva načina:
– „Kupovati kao gost“ (korisnički račun nije stvoren) i
– „Kupovati kao registriran korisnik“ (korisnički račun je stvoren).

U sljedećim koracima (Informacije o uplatiocu, informacije o isporuci, način dostave, način plaćanja) kupac ispuni podatke o uplatiocu, adresu isporuke, način dostave i plaćanja. Nakon unosa svih podataka u završnoj fazi „Pregled narudžbe“ kupcu je omogućen i posljednji pregled narudžbe i svih troškova. Narudžbu kupac zaključi s klikom na „Predaj narudžbu“.

2. NARUDŽBA PRIMLJENA

Nakon predane narudžbe kupac je putem elektronske pošte obaviješten, da je narudžba primljena. U ovom koraku ima kupac pravo u roku jednog sata da otkaže narudžbu, nakon toga narudžba ide na daljnje razmatranje.

3. POTVRDA NARUDŽBE

Ako kupac nije otkazao narudžbe, ista ide na dalju obradu (Ako se kupac odluči platiti račun po predračunu, onda mu trgovac putem elektronske pošte pošalje predračun. Narudžba ide u dalju obradu nakon vidljivosti uplate.). Trgovac zatim provjeri narudžbu i dostupnost proizvoda te potvrdi narudžbu ili odbije s razlogom. Trgovac može nazvati kupca na njegov telefonski broj da provjeri tačnost informacija ili osigura tačnost isporuke. Kad trgovac potvrdi narudžbu, putem elektronske pošte obavijesti kupca o roku dostave. Ugovor o kupovini naručenih proizvoda između kupca i trgovca u ovoj se fazi smatra neopozivo sklopljenim.

4. DOSTAVA

Trgovac u dogovorenom roku naručene proizvode pripremi, otpremi i obavijesti kupca putem elektronske pošte i putem kontakt tel koji kupac ostavi. Kupac će u elektronskoj pošti primiti i informacije o politici vraćanja robe, kome se može obratiti u slučaju kašnjenja isporuke i kome se može obratiti u slučaju drugih pritužbi. Papirnati račun bit će poslan kupcu zajedno s pošiljkom.

Za tačnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu, odgovoran je isključivo kupac, odnosno naručilac. Trgovac ne preuzima odgovornost u slučaju netačnih podataka niti posljedica koje eventualno to može prouzrokovati.

Redovni uslovi podrazumijevaju redovnu obradu narudžbe u svim koracima, ispravan rad operativnog sistema, redovnu isporuku dobavljača te uobičajene uslove za transport i isporuku robe. Ukoliko dođe do izvanredne situacije slijedom koje je moguće kašnjenje isporuke pošiljaka truditi ćemo se pravodobno obavijestiti svakog kupca o mogućem kašnjenju isporuke pošiljke.